28 Eylül 2011 Çarşamba

Aşı sonrası reaksiyonları en aza indirmek için uygulamalar

Aşı sonrası sendromu, aşılamanın hemen sonrasında çocuklarda yaşına göre zihinsel, dilsel, duygusal gerilemelerin görülmesidir. Konuşma becerisi kaybolabilir, çocuk önceki haline göre duygusal olarak daha dengesiz, mutsuz, huysuz, uykusuz, önceden yediklerini yemek istemeyen, biberona dönmek isteyen, sorun çıkaran bir yapıya bürünebilir. Ya da fiziksel olarak önceden olmayan bazı hastalık (öğrenme bozukluğu, astım, diyabet, otizm) belirtileri göstermeye başlayabilir. Bu gibi bir durumla karşılaştığınızda;

1. Aşılamayı erteleyin.

Çocuğunuz hücresel defanslarını, genel bağışıklığını tamamlayana kadar bekleyin. Bebekler 6. aydan itibaren bağışıklığı geliştirmeye başlarlar. Beyin gelişimi 3 yaşında sinir hücresi düzeyinde tamamlanır. Bağışıklık ilerleyen yıllarda gelişmeye devam eder.

Bu uygulamanın dünyada hangi yaşta yapıldığına dair çeşitli örnekler var. Örneğin boğmaca aşısı Japonya’da 2 yaşından önce uygulanmıyor.

2. Aşıları mümkün olan en ayrı şekilde uygulayın.

Örneğin HIB ayrı verilebilir. DKTP ve DTP asla MMR ile birlikte verilmemeli. DKTP’den etkilenmiş çocuklar DTP uygulanabilir. Her aşıyı birbirinden ayırın. İkili, üçlü, beşli kokteyl aşıları uygulamayın. Aynı anda birden fazla aşı ve madde ile mücadele daha zorlayıcıdır.

3. Aşılamalar arasında boşluk bırakın.

Bir aşının iki dozu arasına 1 ay yerine 2 ay, hatta daha fazla bırakın.
Aşılamanın önerilen takvim dışında bir takvim zorunluluğu yoktur. Her aşıyı uygulamadan önce aşı prospektüslerini okuyup yan etkilerini görüp, bu riskleri anlayıp, şansınızı bununla denemeye karar veriyorsanız, her dozun tek tek en az 6 ay ara verilerek uygulaması yapılabilir.

4. İlk aylarda yapılacak aşı sayısını azaltın.

Bebeklerin bağışıklığı 6. aydan sonra gelişmeye başlar. Aşıları en kötü 6. aydan itibaren her biri arasına en az 2 ay koyarak başlatın.

5. Çocuğun önceki aşılara reaksiyonlarını dikkatli bir şekilde not edin.

Tekrar aşılatmadan önce bu reaksiyonları doktorunuz ile değerlendirin.

6. Aşı sonrası reaksiyonlar tam olarak iyileşmeden başka hiçbir aşı uygulamayın.

Aşı sonrası reaksiyonları yaşayan çocukların tedaviye ihtiyaçları vardır, bu homeopatik potentize olmuş aşılar ile sağlanabilir. Uzman bir homeopata danışın. Türkiye’de de bu işi yapan uzman homeopatlar ve doktorlar var.

7. Aşılar faydaları ve zararları hakkında kendinizi bilgilendirin. Doğru karar verin.

Bilgili bir homeopat yardımıyla çocukların aşılardan gördükleri zararların büyük bir kısmı tedavi edilebilir. Bunun için lütfen aşı sonrası çocuğunuzda oluşan değişiklikleri doktorunuzla paylaşın.

Kaynak : http://www.post-vaccination-syndrome.com/3895/prevention.aspx