24 Eylül 2012 Pazartesi

Sağlıklı bir bebek doğurmak için doğal yöntemler


Her anne bebeği sağlıklı olsun ister. Peki bunun için nelere dikkat ediyoruz? Kendimde uyguladığım birkaç önemli konudan bahsetmek istiyorum.

Doğum öncesinde:
Arınma: Bu noktada söylenecek çok şey olmasına rağmen kısaca hamilelik ile ilgili kararlarınızı verdiğiniz andan itibaren kendinize ve eşinize içsel ve dışsal bir arınma sağlamaya çalışın. Alkol ve sigaradan uzak durun. Çok gerekli olmadıkça kimyasal ilaç kullanmayın. Evde temizlik ürünü ve kozmetik olarak sentetik içeriklere sahip ürünlerden uzak durun. Özellikle potansiyel kanserojen olan SLS (Sodyum Laural Sülfat), paraben ve başka ismini telafuz edemediğiniz içerikler varsa kullanmayın.

Beslenme: Yedikleriniz sizin bedeninizdeki her türlü hastalığa sebep olurken aynı zamanda da ilaç olur. Doğru hazırlanmış faydalı besinleri tüketerek gereken mineral ve vitaminleri en fazla şekilde bedeninize alarak sağlıklı bir bebek oluşumu için ortamı hazırlamalısınız. Doğru bir beslenme ile bebek yapmaya engel olan her türlü hastalık da düzelebilir. Yediğiniz besinleri mümkünse yerli tohumlarla organik ve doğal üretim yapan üreticilerden seçmeye dikkat edin. Kanserojen olan şekerden uzak durun. Beslenme konusunda bebeğinizin doğumunu, dişlerinin çıkmasını beklemeden henüz bol vaktiniz varken kitaplara gömülün, okuyun, araştırın, öğrenin, bilinçlenin. Doğru ve sağlıklı beslenme alışkanlıkları ile bedeniniz hamilelikle ilgili tüm kilo değişimlerine çok uyum sağlar, doğumdan bir sene sonra kendinizi benim gibi hamilelik başlangıç kilonuzun altında bile bulabilirsiniz.

Kitaplar: Doğal ve doğru beslenme ve arınma adına önerebileceğim kitaplar ve linkler arasındakiler: “Taş Devri Diyeti – www.beslenmebulteni.com”, “Karatay Diyeti”, “Alkali Diyeti”, “Arınma Diyeti”.

Doğum:
Doğru doktor ve destek seçimi: Fiziksel olarak bir sorununuz olmadığı müddetçe, doktorunuzu sizi doğal doğuma ikna etmeye hevesli doktorlar arasından seçin. Unutmayın, geleceğin sağlıklı neslini yetiştirecek sizsiniz. Hamilelik boyunca normal doğum deneyimlemiş bir çeşit hamile koçluğu yapan, her gününüzü yakından takip eden, doğumda hastanede evinizde her zaman yanınızda olan doulalardan (dula) da destek alabilirsiniz.

Doğal doğum: Şartlar uygunsa bir bebeğin insan bedenine en uygun yöntemle dünyaya gelmesi doğal doğum yoluyla olur. Böylece anne ve bebekteki tüm hormonal ve sinir sistemi olması gerektiği gibi işler. Süt zamanında gelir, bebek güzel emer, barsak sorunları olmaz. Doktorlar ölümcül kararlar dışında annenin korkularından, tıbben öne sürülen ve gerçeğini bilemeyeceğiniz pek çok sebepten dolayı sezeryanla doğum uygulamayı seçebilir. Buna karşı açıkça konuşabileceğiniz bir doktor seçin. Son anda da doktor değiştirebilirsiniz, emin değilseniz birkaç doktordan doğum ile ilgili fikir alabilirsiniz. Bir kadın için en güzel mucize çocuğunu doğal doğum ile dünyaya getirmektir. Doğum şeklini seçmek sizin hakkınızdır. Ben şahsen iki kere doğal doğum yaşama şansına eriştiğim için çok mutluyum. Her doğum nasıl olursa olsun çok özeldir. İstemediğiniz şekilde bile gerçekleşse, bundan sonraki zaman çocuğunuza odaklanma zamanıdır.

Destek alın: Doğal doğum uygulayan doktorlar, ebeler, dolulalar, emzirme uzmanları ve emzirme danışmanları ile ilgili bilgi ve destek için www.dogaldogum.com ve facebook’taki DOUM, DOGANA, Doğal Anneyim gruplarına bakabilirsiniz.
Kitaplar: Doğal doğum ve bilinçli ebeveynlik hakkında size “Doğal Ebeveynlik” ve ünlü ebe Ina May Gaskin’in “Ruhsal Ebelik” ve “Doğum Kılavuzu” kitaplarını tavsiye edebilirim.

Bilinçli doğal doğum ile ilgili diğer önerilerim için doğaldoğum hakkındaki bloguma bakabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder