29 Haziran 2015 Pazartesi

Gel gel, Hassas Anne Etkinlik Merkezi’ne gel!

Hassas Anne Etkinlik Merkezi'nde etkinlikler başladı


Sevgili anne ve babalar, size şimdiye kadar tanıdığım en cesur annelerden birinden, Hassas Anne Ece’den bahsetmek istiyorum. Ece ile bir kaç senedir arkadaşız. Kendisini daima yenileyen, geliştiren bu sevgili arkadaşımın yaptığı çalışmalarla annelere ve çocuklara nasıl yardımcı ve yol gösterici olduğunu biraz anlatmaya çalışacağım.

Hassas Anne ve Doğal Anne!

Ece, hem etkileyici, hem de hüzünlü hayat hikayesini ve nasıl çocuk sahibi olduğunu uzun uzun Hassasanne.com blogunda anlatmış. Kendisi büyük sıkıntılar çekerek 3 tane prematüre doğmuş bebeğini hazır mamalara inat emzirerek büyütmüş. Çocuklarını Amerikan üniversitelerindeki kariyerine tercih etmiş. Ece, bir yandan evinde doğal yiyeceklere ve ekolojik temizlik malzemelerine önem verirken, diğer yandan çocuk gelişimi ile ilgili müthiş bir hassas anne sitesi kurmuş fedakar bir anne. Gece gündüz çalışarak yaptığı etkinliklerle, söyleşilerle ve yazılarıyla ulaştığı anne sayısı Hassas Anne facebook sayfasında 400binlere yaklaşmış. Ancak yaptıkları bununla kalmıyor.
Yemyeşil bir bahçe

Ece, geçtiğimiz Mayıs ayında anne ve çocukların birlikte keyifli bir zaman geçirebilecekleri atölyeler, oyun alanları ve pek çok yuvada bile olmayan yemyeşil çimden bir bahçesi olan Hassas Anne Etkinlik Merkezi’ni Zekeriyaköy’de açtı.

Ece, "Türkiye'nin duyusal oyun merkezi Hassas Anne Etkinlik Merkezi'nde çocukların duyusal gelişimini desteklemeye çok önem veriyoruz. Taktik diskler, nehir taşları, duyusal duvar çocuk gelişimi için tedavilerde kullanılan ürünler. Merkezimizdeki duyusal oyun ve ritim atölyeleri çok keyifli geçiyor. Çocuklar aileleriyle gelip merkezi saatli kullanabiliyorlar. Montessori Aile bilinçlendirme seminerleri de yapıyoruz." diyor.


İç mekan trambolin ve top havuzu
 
Waternet aktivite merkezi

Denge oyunları
Dokunma duvarı
Çocuklara piyano dersi
Serbest oyun alanı
Masal dinleme alanı
Seminer odası
Seminer odası

Merkezde ücretli ve ücretsiz seminerler, etkinlikler, doğumgünü partileri düzenliyor. Biz de kızlarımla bu güzel merkezi ziyaret ettik. Gelen anne ve çocukların adeta müptelası olacağı bir mekan. Bahçedeki oyuncakları, büyük kum havuzunu, denge oyuncaklarını, dokunma duvarını, atölye kısmını ve serbest oyun alanını çok beğendik. Atölye kısmına waternet sponsor olmuş.
kum havuzu
Bahçe
trambolin


Bizim gibi herkesin en çok beğendiği oda Duyusal Oda oluyormuş.

Duyusal oda
çocukların ilk ilgisini çeken nokta
renkli ledler
Işık, ses, görüntü, renkler, desenler bir arada
Ece merkezinde sosyal sorumluluk projesi olarak otizmli, down sendromlu ve gelişim geriliği olan çocuklar için de bir çalışma alanı yaratmak istemiş. Türkiye’deki en kapsamlı ve en maliyetli duyusal odayı (multi-sensory room) duyumarket.com sponsorluğuyla oluşturmuş. Bu bembeyaz yumuşak sünger bir malzemeyle kaplı odada vakit geçiren tüm çocuklar ve otizmliler sakinleştirici ışıkları, renkleri, sesleri ve görüntüleri duyumluyorlar. Büyükler ve normal gelişim gösteren çocuklar için de çok faydalı olan Duyusal odadan otizmli çocuklar Salı günleri 10.00-17.00 arasında ebeveynleri gözetiminde ücretsiz olarak yararlanabiliyorlar.  Normalde bu duyusal odanın terapi merkezlerinde kullanımı çok pahallı. Böyle bir gün belirleyerek otizmli çocukların ailelerinin de birbirleriyle sosyalleşebilmelerini sağlamayı hedeflemiş.
Çocuk ve bebek dostu tuvaletler
Hassas Anne dükkandan kıyafet, oyuncak, kitap ve Moms Green ekolojik deterjan alabiliyorsunuz
Ece’nin hayalleri çok büyük. Türkiye’deki tüm anneleri kucaklayacak kadar da büyük bir kalbi var. İstanbul’da hafta sonunda ne yapalım diyorsanız Hassas Anne Etkinlik Merkezi’ni ziyaret etmenizi ve Ece’ye benden selam söylemenizi öneririm.

Hassas Anne Etkinlik Merkezi
Çitlembik Mah. 9. Cad. No:13 Zekeriyaköy-Sarıyer-İstanbul
Tel: 0212 2027704, 0533 1233833
www.hassasanneetkinlikmerkezi.com
 
etkinlikler için instagram @hassasanneetkinlikmerkezi

5 yorum:

  1. Ne kadar güzel... Çok güzel bri yer..ve ücretsiz etkinlikler olması çok çok iyi..
    tebrik ediyorum ve mutlu günler diliyorum
    http://loveandsmile.wordpress.com/

    YanıtlaSil
  2. Harikaymış, yazınızı da çok beğendim. Sevgiler... :)

    YanıtlaSil
  3. tansiyon ve sağlık konulu bir blogum var bu yüzden diğer aynı sağlık ve gelişim konulu siteleri inceleyip araştırıyorum, blogunuzu gerçekten çok başarılı bulduğumu belirtmek isterim.

    YanıtlaSil
  4. sevgili Başak hanım, yazınızı imrenerek okudum ..harika bir yer olmuş bu yer..ancak çocuklar için en önemli yaşamsal madde olan sularını umarım arıtılmış sudan içerek sağlamıyorlardır ki..waternet sponsor olduysa muhtemelen aynı arıtılmış su teknolojisi orada da mevcuttur..maalesef temiz su iyi su anlamına gelmemekte..suyla ilgili mikroorganizmalardan kurtulacağız derken sağlıklı su yerine mineralsiz asidik ve uzun vadede insan sağlığını tehdit eden su kullanımı sözkonusu oluyor ki 48 hastalığın ana temeli su ..
    umarım çocuklarımız arıtılmış sudan dolayı hastalanmaz..umarım alamadıkları mineraller yüzünen yada sonradan konan yapay mineraller yüzünden organ hasarları yaşamazlar..

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Sema hanim,
    Waternet su sagliyor ancak ben de filtre suyun uzun sureli ve devamlinicilmesi taraftari degilim. Eve taktirma konusunda suphelerim var. Simdilerde en begendigim aletler suyun ilk kaynaktan ciktigi hale dönüştüren enerjik filtreler. Sanirim bu konuda bilgileri sizden almak lazim. Ben bu yaz bir tasinabilir bir su donusturme aleti aldim. elime ulasinca suyu donusturme deneyimlerimi yaziyor olacagim. Sevgiler.

    YanıtlaSil