2 Ağustos 2017 Çarşamba

Reiki Master Petek Kitamura’dan Bilinçaltı hakkında


Bilinçaltı zihin, bilinçli zihinden 30.000 kat daha güçlüdür. Zihnimiz %10 bilinç, %90 bilinçaltımızdan oluşuyor. Bilinçaltı zihin hatıraların depolanmasını programlar.1960 yılında Carl Pribram beyindeki depolama alanını, tüm vücuda yayan teorisiyle, hatıraların sinir sisteminde holografik bir biçimde depolandığını söyledi ve Nobel ödülünü kazandı. 

Bilinçli olarak karşılaştığımız her bilgi anında bilinçaltı zihne yüklenir ancak bu anıya sadece bilinçli zihnimiz izin verdi sürece ulaşabiliriz. Hatıraların düzenlenmesinden ve onlara erişilmesinden bilinçaltı zihin sorumludur. Bilinçaltı zihin duyguların merkezi olup, onları üreten ve devam ettirendir. Bilinçaltı zihin çözülmemiş olumsuz duygulara bağlı hatıraları bastırmakla da görevlidir. Bastırılan olumsuz duygular vücutta depolanıp, enerji akışını engelleyecek setler oluşturur. Olumsuz hatıralar akla geldiği zaman, bilinçli zihin duyguları akla uydurarak serbest bırakabilirse, hatıra olumsuz duygulardan arındırılabilir.

Bilinçaltı zihin semboliktir, yani semboller yaratır, kullanır ve onlara tepki verir. Bilinçaltının bize verdiği şeylerin çoğu semboliktir, bu semboller yorumlanabilir, belirgin anlamları vardır.  Şimdiye dek sakladığınız tüm bilgiler bilinçaltı zihninizde yer alır. Bilinçaltı zihin hiç bir zaman hiç bir şeyi unutmaz. Zihin şu ana dek karşılaştığınız her bir olayı sembollerle muhafaza eder, zamana göre sıralar. Bilgiye ulaşmak için ihtiyacımız olan şey şifre kabul edebileceğimiz sembollerdir. Örneğin çok mutlu olduğunuz bir zaman, masanın üzerinde mor güller vardı ise, mor gül gördüğünüz her zaman mutlu olursunuz. Tersi çok kızdığınız bir zaman, kızdığınız kişinin üzerinde kırmızı tshirt var ise, kırmızı tshirt giymiş birini görünce, sebebini anlamadan, huzursuz hissedersiniz kendinizi. 


Bilinçaltı her şeyi kişisel olarak algılar. Karşınızdaki kişide beğendiğiniz şey de , sevmediğiniz şey de sizsiniz. Psikolojideki ifadeyle algı, yansıtmadır. Bu yüzden tanıştığınız herkes hakkında, şu anda benim hakkımda da, en iyisini düşünün. Bilinçaltı zihninize ne düşünmemesi gerektiğini söylemek yerine ne düşünmesi gerektiğini söyleyin. Bilinçaltını, iyi ya da kötü tohumların filizlenip yeşerdiği zengin bir topraktır. Çiçek ekerseniz çiçek toplarsınız. Düşüncelerimizin kontrolünü ele geçirmemiz işte bu yüzden çok önemlidir. Geçmişte yaşadığımız kötü anıları silemeyiz, ama onların anlamlarını değiştirebiliriz.

Diğer bir enteresan konu da, ruh aktif olarak beden içinde topraklanmadığı zaman kısa bir süre önce ne yaptığını hatırlayamaz, belirsizlik içeren anlar deneyimleyebilir. Buna örnek televizyon seyrederken bazen bilinçli olmadan ekrana yalnızca baktığınızı fark edersiniz. Hipnotik trans durumu. Bu ruhunuzun bedeni terk ettiğinden değil, ruhunuzu beden bilincinizin başka bir zaman ve mekana kaydırmasından dolayıdır. Bu bedeni görünürde otomatik pilot durumunda bırakır. Bana bu araba kullanırken çok oluyor. Beden halen ritüel görevlerini yerine getirme kapasitesine sahiptir, çevresinden çok az, ya da hiç farkında olmayarak. Ruhunuzun odağını bedeninizden her gece uyurken ayırdığı gibi.

Yaşamımızı değiştirmek için önce bilinçaltımızı değiştirmemiz lazım. Bize zarar veren negatif kalıpları, korkuları, endişeleri, yararsız düşüncelerimizi tespit ederek, yerine yeni ve sağlıklı olanları yerleştirdikçe çok daha sağlıklı, huzurlu, mutlu insanlar olabiliriz.

Bilinçaltınız ne zaman bir fikri kabul etse, hemen bunu uygulamaya başlar. Bunun için bütün önemli kaynaklarını ve potansiyellerini kullanır. Derin zihninizin bütün zihinsel ve spiritüel yasalarını harekete geçirir. Bu yasa iyi fikirler içinde, kötü fikirler içinde geçerlidir. Sonuç olarak, eğer bilinçaltınızı olumsuz biçimde kullanırsanız, bu karışıklığa neden olur. Yapıcı biçimde kullanırsanız mutluluk, sağlık, huzur getirecektir. Bu nedenle başarısızlığın, üstesinden gelmek için yapmanız gereken tek şey, bilinçaltınızın fikrinizi ya da isteğinizi kabul etmesini sağlamaktır. Siz bunun gerçekliğini kabul edin, zihninizin yasası gerisini halledecektir.

Bilinçaltı ile hastalıklarımıza şifa bulabilir miyiz? Bilinçaltının sınırsız iyileştirme gücünü şu şekilde etkin hale gelebiliriz. Sağlık fikrini tam bir inançla bilinçaltımıza devredelim, sonra gevşeyelim, gözlerinizi kapatıp, sessiz bir yere uzanabilirsiniz. Kendinizi onun gücüne bırakın. Duruma ve koşullara, bu da geçecek deyin. Gevşeme ve inanç yoluyla, bilinçaltınızı aşılayın. Bu fikir, bedeninizdeki şifa enerjisinin devreye girmesini ve hayata geçip, gerçekleşmesini sağlayacaktır.

Petek Kitamura
www.petekkitamura.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder